Sådan laver du en Discord-server

Discord er absolut en af ​​de bedste apps til stemmekommunikation, der findes i dag. Takket være superoptimeret lydkomprimering er den i stand til at give en uafbrudt stemmechat i høj kvalitet, selv når der streames ressourcetunge videospil.

Discord fungerer via virtuelle servere, som dirigerer kommunikationen direkte mellem chatdeltagerne. Selvom det kan lyde komplekst, er det faktisk ret nemt at konfigurere din egen Discord-server. Uanset hvilken platform du bruger, vil denne artikel forklare processen trin for trin.

Sådan laver du en Discord-server

At lave en Discord-server er næsten det samme for alle populære platforme. Du kan bruge det på en Windows-, Mac- eller Linux-computer såvel som på iOS- eller Android-mobilenheder. Hvad mere er, du kan endda bruge det via en internetbrowser ved at få adgang til Discord-webappen.

Processen omfatter normalt følgende trin:

  1. Installation af Discord-appen.
  2. Oprettelse af din Discord-konto.
  3. Log ind på Discord.
  4. Oprettelse af din server.

Selvfølgelig vil visse trin variere lidt fra platform til platform, så de næste par sektioner vil dykke dybere ned i, hvad hver platform kræver.

Sådan laver du en Discord-server på Windows og Mac

For at bruge Discord på en Windows- eller Mac-computer kan du enten bruge dens webapp via en browser eller downloade og installere desktop-appen. Når du har konfigureret Discord, vil processen med at lave din første server være den samme, uanset hvilken appversion du bruger.

Følg disse trin for at oprette en Discord-server ved hjælp af webappen:

  1. Besøg //discord.com/.

  2. Klik på "Åbn Discord i din browser" i hoveddelen af ​​skærmen. Hvis denne knap ikke er tilgængelig, kan du klikke på "Login" i øverste højre hjørne af skærmen.

  3. Indtast dit brugernavn og klik på knappen med pilen til højre.

  4. Nu bliver du sandsynligvis nødt til at løse en reCAPTCHA "Jeg er ikke en robot"-udfordring. Når du har bestået testen, går du ind i Discord-appen.

  5. Vælg din fødselsdato og klik på "Næste".

  6. Den næste skærm giver dig mulighed for enten at oprette din server fra bunden eller bruge en af ​​de almindelige skabeloner, såsom Gaming, Friends, osv. Af hensyn til denne tutorial skal du vælge "Create My Own".

  7. Nu kan du definere, om denne server skal være til dit personlige brug eller til en klub eller et fællesskab. Indtil videre skal du vælge "For mig og mine venner".

  8. Den næste skærm giver dig mulighed for at tilpasse din server. Du kan uploade et billede til brug for din server, samt definere serverens navn. Når du er færdig, skal du klikke på "Opret".

  9. Som det sidste trin kan du definere emnet for din server. Selvfølgelig er der en "Spring over"-knap, hvis du ikke ønsker at gøre dette nu.

  10. Når det er gjort, vil du se "Din server er klar!" notifikation. Klik på "Tag mig til min server!" knappen for at fortsætte.

  11. Endelig giver Discord dig mulighed for at gøre krav på den server, du lige har lavet. For at gøre det skal du oprette en Discord-konto ved at indtaste din e-mailadresse og en adgangskode.

Som du kan se, er det muligt at oprette en server uden selv at oprette en Discord-konto. Selvfølgelig, hvis du planlægger at bruge det i fremtiden, er det bedst at gøre krav på din server og beholde alle de indstillinger, du lige har lavet.

Hvis du vil bruge Discord desktop-appen, er processen lidt anderledes end den, der er forklaret ovenfor:

  1. Besøg //discord.com/.

  2. Klik på knappen "Download til ..." i hoveddelen af ​​skærmen. Afhængigt af dit operativsystem vil hjemmesiden justere ordlyden for denne knap. For eksempel, hvis du bruger Windows, vil den læse "Download til Windows."

  3. Appens opsætningsfil skulle begynde at downloade nu, så vent, indtil den er færdig. Da appen er ret lille (omkring 65 MB), bør det ikke tage mere end et minut for den at downloade.

  4. Når appens opsætningsfil har fuldført overførslen, skal du gå til mappen Downloads og dobbeltklikke på filen for at starte opsætningen.

  5. Nu vil opsætningen downloade de seneste opdateringer og åbne appen, når den er færdig.

  6. Du bør se "Velkommen tilbage!" skærmen nu. Hvis du endnu ikke har en Discord-konto, skal du klikke på "Registrer" under knappen "Login".

  7. Indtast nu din e-mail, brugernavn, adgangskode og fødselsdato. Når du er færdig, skal du klikke på "Fortsæt".

  8. Herefter vises appens startside, så du kan begynde at bruge Discord.

  9. Før du fortsætter, skal du sørge for at bekræfte din e-mailadresse med Discord:
    1. Åbn postkassen for den e-mailadresse, du har brugt til at registrere dig hos Discord.

    2. Find mailen fra Discord med emnet "Verify Email Address for Discord", og åbn den.

    3. Klik på knappen "Bekræft e-mail".

    4. En ny browserfane åbnes og siger "E-mail bekræftet!"

    5. Klik på "Fortsæt til Discord."

    6. Denne handling åbner automatisk Discord-webappen. Når det gør det, vil du sandsynligvis se "Open Discord?" notifikation. Klik på "Åbn Discord" for at vende tilbage til appen. Du kan selvfølgelig også lukke denne fane og selv vende tilbage til appen. Bare klik på appens ikon på proceslinjen.
  10. Når du vender tilbage til Discord desktop-appen, vil du bemærke et gult udråbstegn i menuen yderst til venstre. Den svæver over knappen "Opret en server". Klik på den.

  11. Følg nu processen som forklaret i trin 6 til 9 fra det foregående afsnit. Dette fører dig til din nye server.

Sådan laver du en Discord-server på Android

For at lave en Discord-server på Android skal du først installere Discord-mobilappen på din mobilenhed fra Google Play.

  1. Når du starter appen, skal du oprette din Discord-konto ved at angive din e-mail, adgangskode, brugernavn og fødselsdato.

  2. Når appen åbner, skal du trykke på "hamburger"-menuen. Det er ikonet, der ligner tre vandrette linjer i øverste venstre hjørne af appen.

  3. Nu vil du se ikonet "Opret en server", der ligner et plustegn. Tryk på den.

  4. Tryk på "Opret en server."

  5. Tilføj et billede til din server, navngiv det, og tryk på "Opret server."

  6. Nu kan du invitere folk til at deltage i din server, hvis de bruger Discord. Hvis ikke, kan du dele linket nederst på skærmen. Du kan springe dette trin over ved at trykke på "x" i øverste venstre hjørne.

Og det er det. Din nye Discord-server er klar.

Sådan laver du en Discord-server på iPhone

Oprettelse af en Discord-server på iPhone eller enhver anden iOS-enhed ligner temmelig den måde, det gøres på Android.

  1. Det første trin til at oprette en Discord-server på en iPhone eller enhver anden iOS-mobilenhed er at downloade appen fra Apple App Store.

  2. Når du har installeret appen, skal du starte den og udfylde alle de nødvendige detaljer om dig selv.

  3. Når det er gjort, og appen åbner, skal du trykke på de tre vandrette linjer i øverste venstre hjørne.

  4. Tryk på ikonet "Opret en server", som ligner et plustegn i menuen til venstre.

  5. Tryk nu på "Opret en server" nederst på skærmen.

  6. På det næste skærmbillede skal du tilføje et billede og navn til din server. Når du er færdig, skal du trykke på "Opret server".

  7. Du kan springe over "Inviter medlemmer" indtil videre ved at trykke på "Luk" i øverste venstre hjørne.

  8. Nu vil appen tage dig til din nye Discord-server.

Sådan laver du en Discord-server på Chromebook

For alle, der bruger en Chromebook, er der to måder at oprette en Discord-server på:

  1. Brug Chrome-browseren til at navigere til Discord-webappen. Denne proces er forklaret i den første del af "Sådan laver du en Discord-server på Windows og Mac" i denne artikel.
  2. Installer Android-appen fra Google Play. For at gøre dette skal du følge trinene, der er forklaret i afsnittet "Sådan laver du en Discord-server på Android" ovenfor.

Når du bruger en Chromebook, er oplevelsen meget bedre med webappen. Android-appen er lavet til mobile enheder, og grænsefladen kan blive klodset, når den bruges på en bærbar computer.

Sådan gør du en Discord-server offentlig

Discord-servere er så offentlige, som du ønsker, at de skal være. I starten kan ingen tilslutte sig din server, medmindre du eller en anden har inviteret dem ved at dele serverens link. Hvis du poster din Discord-servers link offentligt på et websted eller hvor som helst på sociale medier, vil det have en offentlig opfattelse.

Men hvis du vil oprette en virkelig offentlig server, som alle kan få adgang til uden at bruge et link, så skal du aktivere "Fællesskab" -muligheden. Vær opmærksom på, at det vil tage noget tid, før din server rent faktisk bliver offentlig, da Discord har strenge retningslinjer, du først skal opfylde.

  1. Højreklik på din servers ikon i menuen til venstre.

  2. Klik på "Serverindstillinger".

  3. Klik på "Aktiver fællesskab" i menuen til venstre.

  4. Klik på "Kom i gang" fra hovedskærmen.

  5. Nu vil Discord udvide sættet af funktioner på din server, så du kan nå ud til et bredere publikum.

  6. For at blive offentligt synlig skal du klikke på "Opdagelse" i sektionen "Fællesskab".

  7. I hovedvinduet vil du se knappen "Aktiver Discovery", men den bliver nedtonet.

  8. For at gøre din server offentlig, skal du opfylde alle kravene, der er angivet under knappen "Aktiver Discovery".

Sådan gør du en Discord-server privat

Det er ret nemt at gøre en Discord-server privat.

  1. Højreklik på din servers ikon.

  2. Klik på "Serverindstillinger".

  3. Klik på "Roller" i menuen til venstre.

  4. Klik på "@everyone"-rollen fra hovedskærmen.

  5. Rul nu ned på siden og fjern markeringen af ​​hver indstilling på tilladelseslisten.

På denne måde vil kun de personer, du personligt tilføjer til serveren, have adgang. Hvis du vil, kan du også justere deres adgangstilladelser yderligere ved at tildele dem til en ny regel, du kan oprette.

Yderligere ofte stillede spørgsmål

Hvordan organiserer jeg kanaler i Discord?

Den generelle tommelfingerregel er at starte med følgende struktur:

Velkommen

# regler

# meddelelser

# nye medlemmer

Generel

# lobby

# udenfor emne

# Stemme

Emner

# emne_1

# emne_2

# emne_3

Moderatorer

# mod_chat

# mod_log

Når du er blevet fortrolig med Discord, kan du yderligere tilpasse kanallisten.

Er Discord-servere gratis?

Ja, Discord-servere er gratis.

Hvordan opsætter jeg en Discord-server?

Se venligst afsnittene ovenfor for den enhedstype, du planlægger at bruge til Discord.

Hvordan indstiller jeg roller i discord?

Følg nedenstående trin for at indstille roller i Discord:

• Højreklik på serverens ikon i menuen til venstre.

• Klik på "Serverindstillinger".

• Klik på "Roller" i menuen til venstre.

• Klik på "+"-ikonet ved siden af ​​"Roller"-sektionen i øverste venstre hjørne af hovedskærmen.

• Der vises en ny rolle, så giv den et navn og tilpas den som du ønsker.

Få styr på din discord

Nu hvor du ved, hvordan du opretter en Discord-server, er det tid til at tilføje dine venner og starte samtaler. Ved at bruge stemmekanalerne på din server kan du få de fulde fordele ved Discord, som er meget bedre end andre apps, såsom Skype, Zoom, Google Meet osv.

Har du formået at oprette din Discord-server? Hvilken platform bruger du den på? Del venligst dine tanker i kommentarfeltet nedenfor.