Sådan opretter du en tjekliste i Google Docs

Tjeklister er en meget praktisk måde at holde styr på emner, opgaver eller trin, der kræver afslutning. De giver en simpel visuel påmindelse om, hvorvidt alt, hvad der skulle gøres, er blevet gjort eller ej. Kombiner dette med bekvemmeligheden ved Google Docs, som du kan få adgang til når som helst (så længe du har internetadgang), og du har et fantastisk administrationsværktøj.

Sådan opretter du en tjekliste i Google Docs

I denne artikel viser vi dig, hvordan du opretter en tjekliste i Google Docs, sammen med et par indsigt i at lave en funktionel tjekliste.

Sådan laver du en interaktiv checkliste i Google Docs

At oprette en tjekliste ved hjælp af Google Docs er en meget enkel proces. Så længe du allerede har en idé om de ting, du vil have med på listen, så er trinene ret nemme. Hvis du vil lave en interaktiv tjekliste ved hjælp af Google Docs, skal du følge disse trin:

  1. Åbn Google Docs-appen. Klik på + på den øverste fane for at lave et nyt dokument.

  2. Klik på Formater i topmenuen.

  3. Hold markøren over Punkttegn og nummerering i rullemenuen.

  4. Hold markøren over punktliste.

  5. Der vises flere valgmuligheder, klik på den øverste højre indstilling. Dette er afkrydsningsfeltet punkttegn-funktionen.

  6. Du vil bemærke, at din liste nu har et klart afkrydsningsfelt foran. Du kan nu indtaste det første punkt på din liste.

  7. Ved at trykke på Enter oprettes der automatisk et nyt tomt afkrydsningsfelt. Fortsæt med at udfylde din tjekliste.

  8. Gem dokumentet, når du er færdig.

Du har nu oprettet en interaktiv tjekliste. Du kan printe den ud og bruge den som en normal tjekliste, eller du kan åbne den digitalt og sætte kryds ved disse felter ved at gøre følgende:

  1. Fremhæv det tomme afkrydsningsfelt på det element, du ønsker at markere.

  2. Højreklik på din mus, hvis du bruger en pc. På en Mac skal du bruge ctrl + klik.

  3. Et pop op-vindue vises. Klik på fluebenet. Dette vil ændre afkrydsningsfeltet til et flueben.

  4. Hvis du ønsker at markere mere end ét felt ad gangen, kan du fremhæve flere afkrydsningsfelter på én gang.

  5. Et tryk på ctrl + z fortryder ændringen.

Begrænsninger for Google Docs Mobile

Der findes en mobilversion af Google Docs til både Android og iOS. Selvom denne version har mange funktioner, har den ikke mange af desktopversionens formateringsmuligheder. Der er dog en måde at omgå dette på, da Google Docs kan tilgås via en webbrowser. Brug blot din mobile webbrowser og åbn Google Docs derfra. Dette vil være den bedre mulighed, især når du bruger Android-tablets eller iPads.

Bruger Google Sheets

En anden app, du skal huske på, når du opretter tjeklister, er Google Sheets. Den har en indbygget mulighed for at lave egentlige afkrydsningsfelter, der kan slås til og fra med et enkelt klik. Du kan bruge Google Sheets til at oprette en tjekliste ved at følge disse trin:

  1. Åbn Google Sheets-appen.
  2. Fremhæv celler, som du også vil tilføje et afkrydsningsfelt. Du kan gøre dette ved enten at klikke og trække med musen eller ved at vælge individuelle celler, mens du holder ctrl-tasten nede.

  3. Klik på Indsæt i topmenuen,

  4. Klik på afkrydsningsfeltet i rullemenuen.

  5. Et afkrydsningsfelt skulle nu vises på de celler, du har fremhævet.

  6. Du kan slå fluebenet til eller fra ved at klikke på afkrydsningsfeltet.

  7. Fuldfør din liste ved at indtaste elementerne til højre for hvert afkrydsningsfelt.

Google Sheets til mobil

I modsætning til Google Docs kan afkrydsningsfeltets funktionalitet stadig bruges med mobilversionen af ​​Google Sheets. Dette kan gøres ved at følge disse instruktioner:

  1. Åbn Google Sheets til mobil.

  2. Klik på +-ikonet nederst til højre på skærmen.

  3. Tryk på Nyt regneark.

  4. Som med desktopversionen skal du fremhæve de celler, som du vil tilføje afkrydsningsfelter til.

  5. Tryk på ikonet med tre prikker i øverste højre hjørne af skærmen.

  6. Tryk på Datavalidering i popup-menuen.

  7. Tryk på pil ned ved siden af ​​Kriterier.

  8. Tryk på afkrydsningsfeltet.

  9. Øverst til højre skal du trykke på Gem.

  10. Dine valgte celler skulle nu have interaktive afkrydsningsfelter.

Hvad skal man huske på, når man laver en tjekliste?

Når du opretter en tjekliste, er der et par ting, du bør huske på for at sikre, at de er effektive. Nedenfor er nogle af de ting, du bør være opmærksom på, når du laver din tjekliste:

  1. Hvis der er kronologiske trin at følge, skal du sørge for, at de er opført i rækkefølge. Sørg også for at nævne, at de skal følges i den pågældende rækkefølge.
  2. Sørg for, at alt, hvad der skal med, er inkluderet, ellers er tjeklisten meningsløs.
  3. I modsætning til det forrige tip skal du sørge for, at alt, der er inkluderet på listen, skal være der.
  4. Tjek for afskedigelser. Dette er især vigtigt for tjeklister. At have et emne opført to gange vil skabe forvirring, når en af ​​dem er markeret, og den anden ikke er.
  5. Hvis en liste ikke har en bestemt rækkefølge, så prøv at gruppere tingene logisk. Dette er især nyttigt i indkøbslister. At anføre varer som brød og ost hver for sig, når de normalt er i de samme områder i en købmand, vil bare resultere i unødvendig tilbagetrækning.

Yderligere ofte stillede spørgsmål

Hvordan tilføjer du skabeloner til Google Docs?

Hvis du ønsker at tilføje en skabelon til Google Docs skabelongalleri, skal du have en G Suite-konto. Hvis du har en personlig Google-konto, kan du teknisk set stadig oprette en gratis. Opret blot dit dokument på Google Docs som normalt, og gem det derefter under navnet Skabelon. Hvis du bagefter ønsker at oprette et nyt dokument i samme format, skal du blot åbne skabelondokumentet og derefter redigere det efter behov. Den samme skabelonmetode kan bruges til Google Sheets, Google Slides og Google Forms.

Hvordan opretter du et nyt Google-dokument?

Når du starter Google Docs, får du mulighed for at oprette et nyt tomt dokument ved at klikke på +-ikonet på den øverste fane. Du kan også bruge et forudformateret dokument ved at klikke på Skabelongalleri i øverste højre side af den øverste fane. Hvis du ikke kan se denne menu, har du muligvis skabeloner skjult. Du kan bringe dem tilbage ved at gøre følgende:

• På startmenuen i Google Docs skal du klikke på hovedmenuikonet i øverste venstre hjørne. Dette er ikonet med tre linjer.

• Klik på Indstillinger i rullemenuen.

• Under Skabeloner i pop op-vinduet skal du slå 'Vis seneste skabeloner på hjemmeskærme' til igen.

• Klik på OK.

Hvordan kan jeg tilføje en liste i Google Docs?

At føje endnu et punkt til din tjekliste er så simpelt som at klikke på det sidste punkt på listen og derefter trykke på Enter-tasten. Hvis du bruger afkrydsningsfelter, bør Google Docs automatisk oprette en tom boks til dig. Du kan derefter udfylde listen som normalt. Hvis du ønsker at indsætte et nyt element i midten af ​​listen, skal du blot klikke på slutningen af ​​elementet lige før det trin, du ønsker at indsætte det i. Hvis du klikker på Enter, oprettes der også et nyt afkrydsningsfelt.

Hvordan tilføjer du afkrydsningsfelter i Google Docs?

Hvis du allerede bruger et afkrydsningsfelt, vil du automatisk oprette et nyt afkrydsningsfelt ved at trykke på Enter, hver gang du afslutter et element på din liste. Ellers skal du blot følge ovenstående trin for at formatere en ny tjekliste.

Hvis du allerede har oprettet en liste og kun vil tilføje afkrydsningsfelter, skal du markere hele din liste. Klik på Formater i topmenuen, hold markøren over Punkttegn og nummerering og derefter over Punktliste. Hvis du klikker på afkrydsningsfeltets format øverst til højre, bliver tallene på listen til afkrydsningsfelter. Bemærk, at dette vil slette alle nummereringer på din liste. Du skal muligvis indtaste numrene et efter et, hvis du har brug for dem.

Hvordan laver du en tjekliste?

Tjeklister er kun nødvendige, hvis du skal holde styr på vigtige trin eller ting, som du ikke kan huske på egen hånd. Hvis antallet af varer er lille, eller trinene er helt valgfrie, er det ikke nødvendigt at bruge en tjekliste.

Når du opretter en tjekliste, er det således allerede givet, at der er trin, der skal medtages i selve listen. Se tips og tricks til at oprette en tjekliste som angivet ovenfor for at vide, hvad der er vigtigt at huske på, når du opretter en.

Skal jeg udskrive min tjekliste eller holde den digital?

Dette afhænger af, hvad der er mere bekvemt for dig. Hvis du kan beholde tjeklisten på en mobilenhed, så gør det. De fleste mennesker forlader i hvert fald aldrig huset uden en telefon i dag. Hvis det virker mere praktisk at bruge pen og papir, så er der ingen grund til ikke at printe en ud. At gøre begge dele på samme tid anbefales dog ikke, da to identiske lister blot vil forårsage forvirring og besejre pointen med tjeklisten.

Et praktisk styringsværktøj

At vide, hvordan man opretter en tjekliste i Google Docs tilføjer til dit arsenal af praktiske administrationsværktøjer. Bekvemmeligheden ved Google Docs giver en hel masse funktionalitet til den traditionelle listeopstillingsproces. Det skader aldrig at have så mange brugbare midler til din rådighed, når du skal håndtere vigtige opgaver.

Kender du til andre måder at oprette en tjekliste i Google Docs på? Del dine tanker i kommentarfeltet nedenfor.