HP ProLiant MicroServer Gen8 anmeldelse

HP ProLiant MicroServer Gen8 anmeldelse

Billede 1 af 4

HP ProLiant MicroServer Gen8

HP ProLiant MicroServer Gen8
HP ProLiant MicroServer Gen8
HP ProLiant MicroServer Gen8
370 £ Pris ved gennemgang

HP har skærpet sit fokus på SMB'er på det seneste med en række overkommelige entry-level serversystemer. Den har nu fornyet sin kompakte MicroServer, og i denne eksklusive anmeldelse ser vi nærmere på Gen8-versionen.

Den er hovedsageligt designet til at være nem at sætte op og bruge, og den er bygget til også at blive vist frem, da HP tilbyder enheden med en række farvede frontpanelsæt.

Priserne starter så lavt som £308 excl. moms, som du får en dual-core 2,3 GHz Celeron plus en 2 GB DDR3 stick. Hvis du vil have flere hestekræfter, tilbyder HP også en version med en 2,5GHz Pentium G2020T. Til harddiske kan du købe HPs ikke-hotplug SATA-drev, og vores system blev leveret med et valgfrit 500 GB HP 6G Midline-drev.

HP ProLiant MicroServer Gen8

Den indlejrede Smart Array B120i-chip understøtter spejle, striber og RAID10-arrays, men de fire drevbåse er kun kold-swap. Hvis du vil have mere, kan du tilføje et Smart Array P222 SAS/SATA RAID-kort; dette er dog overkill, da kortet koster lige så meget som serveren. Vores anmeldelsesenhed blev leveret med HPs valgfrie DVD-RW-drev, selvom prisskiltet på £90 er lidt stejlt.

Resten af ​​tilbuddet er dog imponerende. Byggekvaliteten er fremragende, og Gen8-modellen afhjælper mange af sin forgængers mangler. Fordøren af ​​metal og plastik kan låses indefra, og de fire drevbærere bagved er meget mere solide. Chassiset har en LED-strimmel på tværs af fronten, som fungerer som en systemstatusindikator med et enkelt blik.

HP ProLiant MicroServer Gen8

Intern adgang er også nemmere. Hele chassisdækslet kan fjernes efter at have sluppet to fingerskruer, og MicroServers indre er langt mindre rodet. Der er intet, der skjuler de to DIMM-sokler på højre side af bundkortet, og PCI Express-slottet til venstre er lige så let at få adgang til. Du behøver heller ikke en skruetrækker til sidstnævnte, da en quick-release clip holder kortet på plads. Selv bundkortet er nemt at fjerne: bare tag fire kabler ud, frigør en holdeklemme på bagpanelet, og skub hele kortet ud på bagsiden.

Hvad angår støj og strøm, er det lige så gennemført. Celeron CPU'en har en stor, passiv køleplade, hvor al systemkøling håndteres af en enkelt 12 cm blæser bagpå. Den er ikke lydløs, men dens lave støjniveau vil ikke bekymre et lille kontor. Celeron har en beskeden 35W TDP, så serveren vil heller ikke bruge meget strøm. I tomgang målte vi gennemgangssystemet med kun 30W.

MicroServer Gen8 er en god kandidat til virtualiseringstest. Sammen med en intern USB-port er der også en microSD-kortplads på bundkortets kant til opstart i en indlejret hypervisor. De to funktioner, der virkelig skiller sig ud, er dets fjernstyrings- og OS-implementeringsværktøjer. Den originale MicroServer understøttede HP's valgfri RAC (fjernadgangskort), men denne kommer med standard iLO4-chippen, der findes på avancerede ProLiants.

HP ProLiant MicroServer Gen8

Dette giver en dedikeret netværksport på bagsiden og en webgrænseflade, der leverer masser af data på hver systemkomponent, plus HP's Intelligente Provisioning gør OS-installation til en leg. Du skal dog opgradere til iLO4 Advanced, hvis du vil have fjernbetjening og virtuelle medietjenester.

Endelig har MicroServeren Gigabit-netværksudvidelse dækket med dens valgfrie otte-ports PS1810-8G-switch, som er designet til at passe tæt på toppen eller under serveren.

Det valgfrie ekstraudstyr kan øge udbudsprisen, men HP's MicroServer Gen8 er en knækkende lille server, velegnet til en bred vifte af opgaver. Den pakker en bred vifte af funktioner i sine beskedne dimensioner og anbefales stærkt som en billig server eller testplatform til små virksomheder.

Bedømmelser

Fysisk

Server format Piedestal
Server konfiguration Desktop chassis

Processor

CPU familie Intel Celeron
CPU nominel frekvens 2,30 GHz

Hukommelse

RAM kapacitet 16 GB
Hukommelsestype DDR3

Opbevaring

Harddisk konfiguration 4 x SFF kold-swap SATA-drevbåse
RAID-niveauer understøttet 0, 1, 10

Netværk

Gigabit LAN-porte 2
ILO? Ja

Støj og kraft

Inaktiv strømforbrug 30W
Maksimal strømforbrug 42W