Sådan betaler du kontant med grab

Grab har taget Sydøstasien med storm. Som et af de mest populære Uber- eller Lyft-alternativer har det udvidet sit udvalg af tjenester til at omfatte en pengeløs tegnebog for en bedre betalingsvariation. Mens den nye GrabPay-app kan bruges sammen med GrabCar-tjenesten eller uafhængigt, foretrækker nogle brugere stadig at bruge gode gamle kontanter til at betale deres taxa. Men er det stadig muligt?

I denne artikel forklarer vi, hvordan du kan betale for din Grab-tur med kontanter, selvom du ikke har nogen pengepungsaldo på appen.

Indstil Grib kontanter under booking

Nogle lande som Singapore og Malaysia tillader stadig betalinger kontant for GrabCar-ture. Brugere kan vælge denne betalingsmetode direkte fra deres app, mens de reserverer. Her er hvad du skal gøre:

  1. Åbn appen.

  2. Indtast din destination for at bestille en tur.

  3. Stryg op for at se betalingsmetoder. Den aktuelt valgte metode vises på skærmen.
  4. Tryk på betalingsmuligheden, og vælg derefter "Kontant".

  5. Når du er i en tur, skal du betale chaufføren med det nøjagtige beløb i kontanter for at dække billetprisen.

Brug af kontanter til GrabCar-ture er ikke understøttet i alle lande. Du kan muligvis ikke bruge appen uden en registreret GrabPay-pung. Hvis du ikke kan se tilgængelige betalingsmuligheder, skal du registrere en GrabPay-standardpung ved at følge instruktionerne i appen.

De tidligere gentagelser af GrabCar-appen gav dig mulighed for at foretage betalinger direkte med kontanter. I visse lande, som Filippinerne, blev transaktioner med kun kontanter fjernet, og en ny "indbetaling med chauffør"-mulighed har erstattet den. Du kan dog bruge denne mulighed til effektivt at betale og booke dine ture, selvom du ikke har en saldo.

Her er hvad du skal gøre:

  1. Åbn GrabCar-appen.

  2. Mens du booker en tur, hvis din tidligere standardbetalingsmetode var "Kontant", vil den blive erstattet med "Indbetaling med chauffør."
  3. Hvis du ikke har brugt kontanter som betalingsmulighed, kan du vælge det ved at stryge op fra bunden.
  4. Du skal installere "Standard Wallet" via GrabPay, selvom du har til hensigt at betale med kontanter.
  5. Vælg betalingsmetoden "Indbetaling med chauffør" under booking og bestil turen.

  6. Tryk på det blå "Cash-in" banner i bunden, når du vil indbetale. Chaufføren skal acceptere anmodningen.

  7. Det mindste cash-in beløb er 100 PHP, mens det maksimale er 1000 PHP (filippinske pesos). Andre begrænsninger kan gælde i lande, hvor Grab er tilgængelig.
  8. Send kontanterne til chaufføren og vent på bekræftelse.
  9. Din GrabPay-pung bør have de samme midler tilføjet til pungen. Du kan bruge disse midler til at betale for denne og efterfølgende forlystelser.
  10. Bemærk, at der ikke vil blive angivet kontantombytning for disse transaktioner.

Cash-in-funktionen fungerer ved at tillade chauffører at overføre pengene fra deres tegnebogskonto til din og modtage dine kontanter til gengæld. Hvis du vil have et højere beløb end maksimum, skal du foretage flere indbetalingstransaktioner med chaufføren. Chaufføren har muligvis ikke nok kontanter til rådighed til at udføre flere indbetalinger på kort tid. GrabCar-chauffører fylder af og til deres pungsaldo op for at overføre penge.

Brug Grib Trip-skærmen til at betale kontant

Hvis du kom ind i en GrabCar og indser, at du ikke har penge nok i GrabPay-pungen til at betale turen, kan du bruge den førnævnte "Cash-in with driver"-funktion til at få øjeblikkelige penge ind i din pung. Indbetalingsfunktionen er muligvis ikke tilgængelig afhængigt af dit land eller chaufføren, da chaufføren har brug for penge i deres pung for at overføre penge.

Du kan ændre betalingsmetoden under transport:

  1. Åbn GrabCar-appen.

  2. Gå til din nuværende rejse i transit, og stryg op for at se betalingsmetoderne.
  3. Skift til "Indbetaling med chauffør."

  4. Vælg det blå banner i bunden. Chaufføren skal bekræfte transaktionen, men kan frit afslå, hvis de ikke har penge nok.

  5. Giv kontanterne videre til chaufføren, når appen bliver bedt om det.
  6. Du bør se den samme mængde penge ind i din GrabPay-standardpung.

Hvis du ikke har nok kontanter til at betale for billetprisen, kan du skifte til andre kontantløse metoder, såsom kredit- eller betalingskort. I 2020 skiftede GrabCar til at bruge kontantløse betalingsmetoder til forlystelserne, hvor den eneste kontantmulighed var cash-in-funktionen med chauffører i transit.

Du må ikke bede en chauffør om en cash-in, medmindre du tager en tur med dem.

Hvor skal man ellers bruge kontanter?

GrabPay promoverer åbent kun kontantløse betalingsmetoder, enten gennem e-wallet eller kredit- og betalingskort. Du kan dog stadig bruge cash-in-funktionen uden for GrabCar. 7-Eleven butikker med en CliQQ maskine kan udføre cash-in overførsler. Følg disse trin:

  1. Åbn GrabPay.
  2. Tryk på "Betaling" og derefter på "Cash-in".

  3. Vælg muligheden "In-Store". Du skal nu indtaste det kontante beløb, du vil overføre til din tegnebog (minimum PHP200).

  4. Tryk på "Vælg foretrukken betalingsmetode", og vælg derefter en butik fra listen.

  5. Tryk for at bekræfte.
  6. Appen viser et betalingsreferencenummer. Indtast dette nummer i CliQQ-maskinen (vælg "Grab"-indstillingen på maskinen, og følg instruktionerne).
  7. Betal det valgte kontantbeløb til kassereren.

Skift fra kontanter til andre metoder

Hvis du kom ind i en GrabCar og indser, at du ikke har nok kontanter til en kontanttransaktion eller en kontantoverførsel under transport, kan du skifte til en anden betalingsmetode. Her er hvad du skal gøre:

  1. Åbn appen.

  2. Gå til din nuværende tur.
  3. Stryg op for at hente betalingsmetodepanelet.
  4. Skift betalingsmetode til en anden.

  5. Giv chaufføren besked om, at du har foretaget et skift.
  6. Betal turen i overensstemmelse hermed.

Når du først har skiftet fra en kontant- eller indbetalingsmetode til en kontaktløs metode, kan du ikke skifte tilbage. Hvis den nye betalingsmetode ikke har midler til rådighed, får du besked om at fylde din GrabPay-pung eller betale på en anden måde.

Ofte stillede spørgsmål om Grib kontant betaling

Kan jeg bruge Cash for Grab i USA?

Grab er i øjeblikket kun tilgængelig i udvalgte sydøstasiatiske lande. Brugere kan kun bruge Grabs "indbetaling med driver-funktion" i det land, hvor de registrerede kontoen.

Grab, og i forlængelse heraf, kontantbetalingsmetoder er ikke tilgængelige i USA.

Du kan dog registrere en konto hos Grab ved hjælp af dine kontaktoplysninger i USA og have denne konto tilgængelig, når du indtaster et land, der bruger GrabCar. Du kan bruge alle de tilgængelige betalingsmetoder, som landet normalt understøtter, som muligvis inkluderer kontantmuligheder.

Kan du bruge Grab Cash i udlandet?

Du skal i øjeblikket være i det land, hvor du registrerede kontoen for at bruge de tilknyttede cash-in- eller kontant-kun-funktioner. For eksempel, hvis du har registreret dig i Filippinerne, kan du ikke bruge kontanter, mens du rejser rundt i Singapore.

Kontanter behøver ikke at gælde

Med flere lande, der skifter fra kontanter til kontaktløse betalinger, er løsninger som cash-in-muligheden blevet en fast bestanddel. Fremtidige ændringer af GrabCar- og GrabPay-apps kan helt afskaffe metoder, der kun er kontanter, men indtil videre er det sikkert, at brugere kan bruge kontanter i Grab-ture.

Hvordan betaler du for Grab-ture? Fortæl os det i kommentarfeltet nedenfor.