Sådan rydder du udklipsholderen

Med så meget fokus på privatliv og sikkerhed er det ekstremt vigtigt at beskytte dig selv i nutidens digitale verden. Selvom der er mange måder at opnå dette på, kan nogle mindre privatlivstrusler glide igennem ubemærket. Et sådant eksempel er udklipsholderfunktionen på din enhed.

Sådan rydder du udklipsholderen

Enhver digital enhed, du bruger, har et udklipsholder: midlertidig hukommelse i hvert operativsystem, der giver dig mulighed for at klippe, kopiere og indsætte en tekstlinje, et billede eller en hel mappe. Men hvis du ikke rydder udklipsholderen, efter du er færdig med at bruge en enhed, kan nogen drage fordel af dens indhold.

Sådan tømmes udklipsholderen på en Windows 10-enhed

Med udgivelsen af ​​Windows 10 build 1909 redesignede Microsoft deres udklipsholderfremviser. Selvom de ikke har ændret næsten noget med hensyn til tilgængelige funktioner, ser din udklipsholder en smule renere ud nu.

Følg nedenstående trin for at se og slette det aktuelle indhold på udklipsholderen:

  1. På dit tastatur skal du trykke på Windows- og V-knapperne på samme tid. Dette åbner pop op-vinduet Udklipsholder. Her kan du se de sidste par varer, du har kopieret.

  2. For at fjerne en af ​​posterne skal du klikke på de tre prikker i øverste højre hjørne af denne post.

  3. Dette åbner en lille menu med tre muligheder. Klik på Slet for at fjerne posten.

  4. Hvis du vil rydde hele udklipsholderen, skal du i stedet for at klikke på Slet klikke på Ryd alt.

  5. Hvis der er nogle poster, du gerne vil beholde i udklipsholderen, skal du klikke på menuen med tre prikker for denne post og klikke på Fastgør. På denne måde kan du rydde hele udklipsholderen, men de poster, du har fastgjort, forbliver tilgængelige.

  6. For at fjerne nogen af ​​de poster, du tidligere har fastgjort, skal du vælge Frigør fra menuen med tre prikker.

  7. Næste gang du bruger funktionen Ryd alt, vil denne post være væk. I stedet for at klikke på Unpin kan du selvfølgelig også klikke på Slet for straks at fjerne posten.

Der er også en endnu hurtigere måde at navigere i udklipsholderen. Du kan bruge pileknapperne på tastaturet til at gå op og ned gennem indtastningerne. Når du fremhæver den post, du ikke har brug for, kan du hurtigt fjerne den ved at trykke på Slet-knappen på dit tastatur.

Windows 10-versioner før Build 1909

For alle, der stadig ikke har fået opdateret deres Windows 10 til version 1909 eller nyere, vil udklipsholderoplevelsen afvige en smule. Når du åbner udklipsholderen ved hjælp af Win+V-genvejen, vil du bemærke, at knappen Ryd alt er i øverste højre hjørne af vinduet.

En anden forskel i forhold til den nyere version er, at der ikke er en knap med tre prikker på hver af posterne. For at slette en post, klik på "x"-knappen i postens øverste højre hjørne. For at fastgøre det, klik på pin-ikonet, og det er det.

Håndtering af udklipsholderen

En stor ting ved Windows 10 er, at den også lader dig styre, hvordan du bruger udklipsholderen.

Gør følgende for at åbne udklipsholderens indstillinger:

  1. Klik på Windows-knappen i nederste venstre hjørne af skærmen, og klik derefter på ikonet Indstillinger. Det er den lige over Power-ikonet.

  2. Klik på System.

  3. Klik på Udklipsholder i menuen til venstre.

Udklipsholdermenuen har tre muligheder:

  1. Udklipsholderhistorik giver dig mulighed for at gemme flere elementer på udklipsholderen og bruge Win+V-genvejen til at få adgang til den. Hvis du indstiller den til Fra, vil udklipsholderen kun indeholde ét element. Næste gang du kopierer eller klipper noget, vil det indhold erstatte det, du havde i udklipsholderen før det.
  2. Synkronisering på tværs af enheder giver dig mulighed for at dele dit udklipsholders indhold med andre enheder, du muligvis bruger. Bare log ind med din Microsoft-konto, og det er det.
  3. Ryd udklipsholderdata er det samme som Ryd alt, du har i udklipsholdermenuen. Det er den, du får adgang til med Win+V-kommandoen. Dette vil slette alt fra udklipsholderen, du ikke har fastgjort tidligere, mens de fastgjorte elementer bevares intakte.

Det er værd at bemærke, at der også er en endnu hurtigere måde at komme til indstillingsmenuen til Udklipsholder.

  1. Tryk på Windows-tasten på dit tastatur, og begynd derefter at skrive udklipsholder.

  2. Indstillingen Udklipsholder-indstillinger vises i resultaterne. Klik på den.

Sådan tømmes udklipsholderen på en Mac

I modsætning til Windows 10 kan Mac-computere kun beholde én post ad gangen. Når du kopierer eller klipper noget, vil det nye indhold erstatte det gamle. I betragtning af dette er der flere måder at rydde alt følsomt indhold, du måske har kopieret til udklipsholderen.

Det nemmeste er at kopiere noget andet, der ikke indeholder følsomme oplysninger. For at udføre kopieringshandlingen skal du trykke på Kommando- og C-knapperne på dit tastatur på samme tid. Bemærk, at du også kan vælge den tekst, du vil kopiere, højreklikke på den og vælge Kopier fra pop op-menuen.

Find for eksempel noget tekst på din computer, kopier derefter et tilfældigt ord, bogstav eller endda mellemrummet mellem to verdener, og du er færdig. For at sikre, at du har ryddet udklipsholderen for følsomme oplysninger, skal du indsætte indholdet i et tomt dokument eller adresselinjen i din browser. På den måde vil du se, hvad der i øjeblikket er i udklipsholderen.

En anden måde at kontrollere, hvad der er i dit udklipsholder, er gennem funktionen Vis udklipsholder. Så behøver du ikke at indsætte indholdet for at bekræfte det.

  1. Åbn Finder-appen på din Mac.
  2. Klik på fanen Rediger.
  3. Klik på Vis udklipsholder.

Endelig er der en tredje måde at fjerne alt indhold fra dit udklipsholder for altid ved at bruge Macs Terminal-app.

  1. Åbn Finder.
  2. Klik på mappen Programmer i menuen til venstre.
  3. Klik på Hjælpeprogrammer.
  4. Klik på Terminal.
  5. Indtast nu følgende tekst:

    pbcopy < /dev/null

  6. Tryk på Enter på dit tastatur.

Denne kommando rydder hele indholdet af udklipsholderen. Hvis du starter Vis udklipsholder-appen, vil du bemærke, at den ikke længere indeholder nogen poster.

Sådan tømmes udklipsholderen på en Chromebook

Desværre har Chrome OS ikke en måde at vise dig indholdet af udklipsholderen, medmindre du indsætter det. Ligesom på Mac kan du kun gemme ét element i dit udklipsholder. For at gøre det kan du trykke på Ctrl+C-kombinationen på dit tastatur. Du kan selvfølgelig også vælge noget tekst, højreklikke på den og vælge enten Kopier eller Klip.

Heldigvis er der nogle tredjepartsapps, der giver dig mere kontrol over dit udklipsholder. Disse lader dig endda opbevare flere varer i stedet for kun én. En af de mest populære sådanne apps er Clipboard History. Du kan installere det direkte fra Play Butik.

Når du installerer appen, begynder den med det samme at køre i baggrunden. På denne måde behøver du ikke starte appen, hver gang du vil have adgang til dit udklipsholder. Du skal blot kopiere alt det indhold, du har brug for, og Clipboard History vil automatisk gemme disse poster på sin liste.

For at se udklipsholderens indhold:

  1. Åbn Clipboard History-appen, og du vil være i stand til at få adgang til alt, hvad du har kopieret indtil nu.

  2. Ved siden af ​​hver post vil du se ikonet for to sider. Når du klikker på den, flyttes denne post til toppen af ​​udklipsholderen.

  3. Tryk nu blot på Ctrl og V på dit tastatur på samme tid, og du vil indsætte denne posts indhold.

En anden god ting ved denne app er, at den lader dig redigere tekstindholdet i hver post i udklipsholderen. Du skal blot klikke på den post, du vil redigere, og ændre teksten efter din smag.

Endelig giver appen Clipboard History dig mulighed for at rydde klippebordet for uønsket indhold.

  1. Klik på den post, du vil have væk.

  2. For at slette hele udklipsholderen skal du klikke på knappen Indstillinger i øverste højre hjørne af appens vindue og vælge Ryd udklipsholder.

Sådan tømmes udklipsholderen på en iPhone

Som standard leverer iOS ikke nogen udklipsholderstyringsværktøjer alene. For at kontrollere indholdet af dit udklipsholder skal du åbne en app, der giver dig mulighed for at skrive noget tekst. For eksempel kan du bruge Notes til at gøre dette.

  1. Åbn Notes-appen på din iPhone.

  2. Tryk på Ny note.

  3. Tryk nu og hold på tom plads.

  4. Tryk på Sæt ind i menuen, der vises.

  5. Hvis der er noget i dit udklipsholder, vil dets indhold blive vist i din note.

Hvis teksten, du har kopieret, indeholder nogle følsomme oplysninger, kan du rydde den i tre nemme trin:

  1. Indtast noget tilfældigt i Notes-appen. For eksempel kan du skrive et bogstav a.

  2. Vælg bogstavet "a", og vent på, at menuen Klip, Kopiér, Sæt ind vises. Tryk nu på Kopier eller Klip, og det er det.

Du har erstattet det tidligere indhold af udklipsholderen med bogstavet "a." For at kontrollere, om du har gjort det, skal du udføre Indsæt-handlingen. Nu skulle bogstavet "a" vises, hvilket bekræfter, at du har ryddet klippebordet for det følsomme indhold.

Hvis du vil have mere kontrol over udklipsholderen på din iPhone eller iPad, så kan du vælge alternative løsninger. Takket være mange tredjeparts-apps derude, kan du opnå et niveau af kontrol, ligesom du har på Windows 10-maskiner.

Nogle af de mest populære klippebordsadministrationsapps til iOS inkluderer "Sæt ind", "Kopieret", "CLIP+" og "SnipNotes." Udover de grundlæggende udklipsholderfunktioner medbringer nogle af disse apps også en masse ekstra funktioner. For eksempel, hvis du kopierer et telefonnummer, kan du ringe det direkte fra udklipsholderen. Nogle apps lader dig endda organisere alt udklipsholderens indhold ved at sortere det i dedikerede mapper.

Sådan tømmes udklipsholderen på en Android-enhed

For Android-enheder er processen stort set den samme som på iOS. Først skal du kontrollere indholdet af udklipsholderen ved at indsætte det i en app med en teksteditor. Indtast derefter en tilfældig tekst eller et enkelt bogstav, vælg det og kopier det. På denne måde har du ryddet dit udklipsholder for alt følsomt indhold, du måtte have haft tidligere. Selvfølgelig skader det aldrig at tjekke det aktuelle udklipsholderindhold ved at indsætte det et andet sted.

Hvad angår udklipsholderstyringsapps, er der også en hel del tilgængelige til Android. Nogle af de apps, du kan overveje, er "Clip Stack", "Clipper", "Easy Copy" og "Copy Bubble". Ligesom de lignende apps til iOS, afhængigt af hvilken du vælger, får du også andre fede muligheder.

Holder klippebordet ryddeligt

Forhåbentlig ved du nu, hvordan du rydder udklipsholderens indhold på enhver enhed, du måtte have. Dette sikrer, at der ikke er nogen følsomme detaljer tilbage. Dette er yderst nyttigt, når du ikke bruger din egen enhed til personlige opgaver. Og hvis din enhed ikke tillader dig at administrere udklipsholderen, er der mange apps, du kan installere, som vil give denne fordel.

Har du formået at rydde udklipsholderen på din enhed? Bruger du nogen af ​​tredjeparts klippebordsadministrationsapps? Del venligst dine tanker i kommentarfeltet nedenfor.