Sådan skjuler du Windows 10-proceslinjen

Selvom Windows 10 proceslinjen føles som om det er en grundlæggende del af desktop-operativsystemet, men faktisk er det en modulær komponent, der nemt kan udskiftes og/eller ændres. En almindelig tilgang til proceslinjen er bare at installere en tredjeparts software dock, såsom Aqua Dock, som vi dækker i denne artikel, for at erstatte proceslinjen.

Hvis du vælger at tilføje en ny proceslinje, så er det en god idé rent faktisk at fjerne den indbyggede version og erstatte den med brugerdefinerede muligheder og ekstra software. Uanset hvad du beslutter dig for, vil denne artikel vise dig, hvordan du skjuler proceslinjen.

Sådan skjuler du din proceslinje på Windows 10

  1. Hvis du blot vil skjule proceslinjen uden at fjerne den permanent eller installere ny software, skal du højreklikke på proceslinjen og vælge Indstillinger på proceslinjen nederst i menuen. Windows proceslinjeindstillinger
  2. Klik derefter på skiftekontakten til til Skjul automatisk proceslinjen i skrivebordstilstand eller Skjul automatisk proceslinjen i tablet-tilstand, det afhænger af din Windows-tilstand, og luk vinduet. Siden med indstillinger for proceslinjen
  3. Proceslinjen forsvinder fra skrivebordet, som vist nedenfor. Windows Desktop

Når musen er over proceslinjens område i mere end et millisekund, vil proceslinjen dukke op igen og gemme sig igen, så snart musen flyttes.

Sådan viser du proceslinjen

Men da dette er en automatisk skjul-indstilling, kan du hurtigt gendanne proceslinjen. Proceslinjen vises igen, når du flytter markøren til bunden af ​​skrivebordet. Som sådan kan du stadig skifte mellem vinduer.

  1. For at deaktivere automatisk skjul-funktionen skal du følge trinene vist ovenfor og derefter klikke på skiftekontakten tilbage til Af. Siden med indstillinger for proceslinjen

Skjul din proceslinje med software

Du kan også fjerne proceslinjen med en genvejstast med tredjepartssoftware.

Brug af Skjul proceslinje til at skjule din proceslinje

Skjul proceslinjen er et program, der giver dig mulighed for at fjerne proceslinjen ved at trykke på en tastaturgenvej.

  1. Klik på Hent nu knappen på sin Softpedia-side for at gemme dens ZIP.
  2. Åbn den komprimerede mappe, og klik Udtræk Alle for at pakke den ud. Du kan køre den ved at vælge dens .exe i den udpakkede mappe.
  3. Programmet har ikke et konfigurationsvindue, men har et ikon i proceslinjen, når det kører. Tryk nu på Ctrl + Esc genvejstast for at fjerne proceslinjen. Du kan kun gendanne proceslinjen ved at trykke på den samme tastaturgenvej igen.
  4. For at lukke softwaren skal du højreklikke på dets ikon og vælge Afslut.
fjern proceslinje 4

Skjul proceslinje inkluderer ikke nogen genvejstasttilpasningsmuligheder. Et alternativt program, som du kan tilpasse og fjerne proceslinjens tastaturgenvej med, er Taskbar Control. Du kan tilføje det til Windows 10 fra denne Softpedia-side på samme måde som HT.

Brug af proceslinjekontrol til at skjule din proceslinje

  1. Når softwaren kører, skal du højreklikke på proceslinjens kontrolikon på proceslinjen og vælge Indstillinger for at åbne vinduet direkte nedenfor. Tryk på en ny genvejstast, der fjerner proceslinjen. Klik på Okay knappen, og tryk på den nye tastaturgenvej for at skjule og gendanne proceslinjen.
fjern proceslinje 3

Proceslinjer og Windows 10

Så det er sådan, du kan fjerne proceslinjen med eller uden genvejstaster, hvis det nogensinde kræves. Bemærk, at de her omhandlede programmer er kompatible med alle de nyere versioner af Windows og også er bærbare apps, du kan gemme på USB-stick. Windows 10 er meget rig på funktioner, der lader dig vælge og optimere din egen brugeroplevelse; for blot et eksempel ud af mange, tjek vores artikel om at ændre din musehastighed på Windows 10.

Del dine tanker og erfaringer med Windows 10-proceslinjen nedenfor.