Sådan summerer du en række i Google Sheets

Google Sheets tilbyder masser af værktøjer til at forenkle komplicerede beregninger, et af dem er SUM-funktionen. Selvom det er en grundlæggende formel, er det ikke alle Google Sheets-brugere, der kender til alle fordelene ved at bruge det. Desuden kan den måde, du indtaster formlen og værdierne på, påvirke, hvordan funktionen fungerer.

Sådan summerer du en række i Google Sheets

Hvis du undrer dig over, hvordan man summerer en hel række i appen korrekt, er vi her for at hjælpe. I denne vejledning forklarer vi, hvordan man summerer en række i Google Sheets på den rigtige måde. Vi deler også instruktioner om, hvordan du kun tilføjer udvalgte værdier eller en række celler. Derudover vil vi besvare nogle spørgsmål relateret til emnet.

SUM-funktioner i Google Sheets

SUM-funktionen i Google Sheets summerer, ligesom i Microsoft Office Excel, udvalgte værdier. Det er nyttigt, fordi det kan være for meget besvær at indtaste en formel, hvis du kun skal tilføje nogle få værdier. Selvfølgelig kan du finde "2+3+4" uden hjælp fra en computer. Men i praksis er formlen yderst nyttig for alle værdier.

Den største fordel er, at summen opdateres automatisk, når nogen af ​​værdierne ændres eller tilføjes til en valgt række eller kolonne. For eksempel, hvis du ændrer "2" i det ovennævnte eksempel til "1", vil værdien i sumcellen opdateres fra "9" til "8" af sig selv.

På den anden side, uden formlen, skal du genberegne summen, hver gang du foretager ændringer. Af denne grund anbefaler vi, at du ikke indtaster selve værdien, når du bruger formlen "=SUM". Indtast i stedet nummeret på en celle, der indeholder værdien. Vi vil se nærmere på, hvordan du bruger funktionen i næste afsnit.

Sådan indtaster du formlen

Nu hvor du ved, hvorfor SUM-funktionen er så nyttig, er det tid til at finde ud af, hvordan du bruger den. For at opsummere en hel række skal du følge instruktionerne nedenfor:

  1. Klik på en tom celle.

  2. Klik på "Indtast tekst eller formel" nederst på skærmen og skriv "=SUM(”.

  3. For at summere en samlet række skal du klikke på tallet til venstre fra din række, for eksempel "1".

  4. Tryk på "Enter"-tasten eller klik på det grønne flueben til venstre fra din formel. Resultatet vises i din valgte celle.

Bemærk: Når du vælger en hel række ved at klikke på tallet til venstre, tilføjes nye værdier, der indtastes i denne række, automatisk til summen.

Hvis du kun ønsker at vælge bestemte celler, er her den første måde at tilføje kun de valgte værdier:

  1. Klik på en tom celle.

  2. Klik på "Indtast tekst eller formel" nederst på skærmen og skriv "=SUM(”.

  3. For at summere bestemte celler placeret i en tilfældig rækkefølge skal du klikke på hver enkelt. Du vil se cellenumrene vises i din formel.

  4. For at opsummere et celleområde – for eksempel i samme række – skal du indtaste nummeret på den første celle eller klikke på det.

  5. Indtast ":”-symbol uden at trykke mellemrum og indtast nummeret på den sidste celle i dit område, eller klik på det. Du kan eventuelt klikke og holde en kant af rammen rundt om den først valgte celle. Hold derefter og træk den for at vælge området.

  6. Indtast en afsluttende parentes og tryk på "Enter"-tasten eller klik på det grønne flueben til venstre fra din formel. Resultatet vises i din valgte celle.

Du kan eventuelt vælge den ønskede funktion fra menuen i stedet for at indtaste formlen. Følg nedenstående trin:

  1. Klik på en tom celle.

  2. Klik på knappen "fx". Den er placeret i nederste venstre hjørne af din skærm i mobilversionen. På desktopversionen er den placeret til højre fra formateringslinjen.

  3. Vælg "FUNCTION" fra menuen, derefter "MATH" og vælg "SUM".

  4. For at summere bestemte celler placeret i en tilfældig rækkefølge skal du klikke på hver enkelt. Du vil se cellenumrene vises i din formel.

  5. For at opsummere et celleområde – for eksempel i samme række – skal du indtaste nummeret på den første celle eller klikke på det.

  6. Indtast ":”-symbol uden at trykke mellemrum og indtast nummeret på den sidste celle i dit område, eller klik på det. Du kan eventuelt klikke og holde en kant af rammen rundt om den først valgte celle. Hold derefter og træk den for at vælge området.

  7. Tryk på "Enter"-tasten eller klik på det grønne flueben til højre fra formellinjen. Dit sumresultat vises i den valgte celle.

I dette afsnit svarer vi på flere spørgsmål om brug af SUM-funktionen i Google Sheets.

For at OPSummere det

Forhåbentlig har vores guide hjulpet dig med at finde summen af ​​værdier i en række i Google Sheets. Når den bruges smart, kan denne enkle funktion frigøre dig fra unødvendigt besvær. Følg vores tips for at vælge de nødvendige værdier hurtigere, og husk noterne. Korrekt udnyttelse af SUM-funktionen eliminerer risikoen for en menneskelig fejl i beregninger og sikrer, at summen opdateres i overensstemmelse med ændringer i værdier.

Synes du, at SUM-funktionen er bedre implementeret i Google Sheets eller MS Excel? Del dine meninger i kommentarfeltet nedenfor.