Sådan eksporteres rent fra Google Docs til HTML

Google Docs er et kraftfuldt og funktionsrigt online cloud-centreret tekstbehandlingsprogram leveret til os af naturligvis søgegiganten Google. Selvom Docs ikke har alle klokker og fløjter fra Microsoft Word, den ubestridte mester i dokumentoprettelsesarenaen, er den ikke desto mindre god nok til næsten alle tekstbehandlingsopgaver, og den har den fordel, at den er helt gratis og tilgængelig i enhver webbrowser. Docs har dog en alvorlig mangel: den er virkelig dårlig til at eksportere HTML korrekt. I denne artikel vil jeg vise dig, hvordan du kan omgå Docs' begrænsning på dette område og rent eksportere et dokument fra Google Docs til HTML.

Sådan eksporteres rent fra Google Docs til HTML

Docs er et fantastisk værktøj for teams til at samarbejde om et enkelt dokument. I kan alle tilføje noget og skabe noget rigtig godt indhold. Med versionskontrol og evnen til at administrere flere input gør Google Docs kort med samarbejdsprojekter. For det meste indhold er eksport til et andet format blot et spørgsmål om Gem som eller kopier og indsæt. For HTML er tingene lidt mere involverede. Google Docs har en indbygget eksport til HTML-indstilling, men koden er ofte meget rodet. Det betyder, at du har noget arbejde at gøre for at rense den og gøre den klar til nettet.

Hvis du har brugt dage på at skabe indhold til eksport til din blog eller hjemmeside, har du lagt en masse kræfter på styling. At lave en kopi og indsæt vil ikke klippe det; du skal eksportere som HTML for at bevare det meste af den stil, og du vil have en ren eksport, så den resulterende HTML-side er læsbar og kan ændres ned ad linjen.

Eksporter fra Google Docs til HTML

Der er et par forskellige måder at få en ren eksport af din Docs-fil til HTML. Den mest ligetil måde er at bruge et script kaldet GoogleDoc2HTML. Der er også nogle webapps, der vil lave en konvertering for dig. Begge metoder fungerer godt.

GoogleDoc2Html

GoogleDoc2Html begyndte som et værktøj skabt af Omar Al Zabir og blev forfinet og forbedret af Jim Burch. Det er et script, du tilføjer til Google Docs for at rydde op i HTML-eksporter, og det fungerer godt.

Sådan bruger du det:

  1. Åbn det dokument, du vil eksportere, i Google Docs
  2. Gå til menuen Værktøjer, vælg 'Script editor'.
  3. Dette åbner en ny fane. På den fane skal du kopiere og indsætte GoogleDocs2Html-koden fra GitHub, og overskrive stubfunktionen, som scripteditoren starter med.
  4. Naviger til Filer og Gem som 'GoogleDoc2Html'.
  5. Naviger til Kør og vælg 'ConvertGoogleDocToCleanHtml'.
  6. Vælg Gennemse tilladelser, når pop op-vinduet vises. Du skal muligvis logge ind på din Google-konto.
  7. Klik på Fortsæt for at give tilladelserne.

Scriptet vil derefter rense HTML-outputtet fra Google Docs og e-maile dig resultaterne. E-mailen skulle ankomme inden for et par minutter, men det kan tage længere tid afhængigt af dokumentets størrelse. Den ene ting du skal vide om at bruge GoogleDoc2Html er, at det er et engangsscript. Det vil rydde op og eksportere et dokument for dig, men du bliver nødt til at gentage hele processen, hver gang du vil bruge det.

HTML Cleaner

Hvis styling er mindre af et problem, kan websteder som HTML Cleaner, HTML Tidy, HTMLCleanup og andre alle hjælpe. Disse grænseflader ikke direkte med dit Google Docs-dokument; du bliver nødt til at klippe og indsætte HTML, og apps vil hjælpe dig med at rydde op. Der er en mulighed for, at din formatering kan være rodet med lidt, men det meste af dit layout bør forblive intakt. Da jeg testede det, forblev overskrifter og hyperlinks intakte, men et par ord med fed og kursiv skrift blev fjernet. De er dog stadig værd at bruge.

Uanset hvilket værktøj du bruger til at eksportere fra Google Docs til ren HTML, skal du manuelt tjekke koden for at sikre, at den er god. Selv med dette er det meget bedre end manuelt at ændre opmærkningen i Docs, før du eksporterer!

Har du brug for mere hjælp til Google Docs? Vi har vejledninger i at sætte et baggrundsbillede i Google Docs, hvordan du organiserer dine dokumenter i mapper i Docs, og hvordan du tilføjer syntaksbaseret formatering til kode i Google Docs. Og hvis Docs bare ikke får det gjort for dig, så tjek denne guide til fem alternativer til Google Docs.